Loodglas laboratoriums

De blootstelling van het menselijk lichaam aan bepaalde stralingen brengt verschillende gevaren met zich mee. Loodglas is een speciaal soort glas met een zeer grote hoeveelheid lood waardoor het een hoge straling kan weerstaan. Loodglas wordt onder andere gebruikt door ziekenhuizen, luchthavens en onderzoeksinstellingen, waaronder laboratoriums.

Waarom loodglas in een laboratorium?

Het is belangrijk dat mensen in laboratoriums goed beschermd worden tegen stralingen. Loodglas zorgt voor een optimale bescherming tegen röntgenstraling, waardoor er een veilige werkomgeving in laboratoriums gecreëerd wordt. Loodglas maakt het niet noodzakelijk om de ruimte te verlaten wanneer er bijvoorbeeld een scan gemaakt wordt. De patiënt kan hierdoor continue in de gaten worden gehouden.

Wanneer is loodglas in laboratoria verplicht?

Loodglas in laboratoria is verplicht wanneer personen met enige regelmaat worden blootgesteld aan ioniserende straling. Ioniserende straling is een straling die vrijkomt uit radioactieve stoffen, met als gevolg dat het DNA beschadigd wordt. De risico’s van een eenmalige lage dosis ioniserende straling zijn erg klein. Voor onderzoekers in het laboratoria zijn deze risico’s echter groter omdat zij vaker worden blootgesteld aan deze stralingen. Hieronder een overzicht van situaties en afdelingen waarin straling vrijkomt in een laboratoria:

  • C-lab
  • Medisch onderzoek
  • Proefdierruimte
  • Hot Cell Laboratory (HCL)

Verschillende diktes loodglas

De hoeveelheid straling dat kan worden tegengehouden hangt af van de dikte van het loodglas. Het verschilt per onderzoek welke dikte aan loodglas nodig is. Röntgenglas denkt hiervoor graag mee. Onze experts geven je advies op maat.

Röntgenglas heeft verschillende soorten loodglas in het assortiment, waaronder RD30 en RD50, met een loodwaarde van 0.5mm Pb. tot 6.2mm Pb.

Letselbeperkend door veiligheidsfolie

Loodglas is letsel beperkend waardoor de kans op snijwonden aanzienlijk verminderd wordt. Veiligheidsfolie draagt hier ook aan bij. Veiligheidsfolie is transparant en beschermt het röntgenglas tegen vlekken, beschadiging en vertroebeling.

Bij het reinigen van het röntgenglas is het alleen noodzakelijk om het folie te reinigen. Veiligheidsfolie wordt aan beide zijden van het röntgenglas bevestigd, waardoor de dikte en het gewicht van het loodglas gelijk blijft.

Neem contact op voor advies op maat

Wilt u meer weten over welk type loodglas geschikt is voor het onderzoek in uw laboratorium? Wij helpen u graag met een advies op maat.

Neem contact met ons op via +31 493 472 399 of laat uw gegevens achter in onderstaand formulier en wij bellen u terug. Ook als u direct een offerte op wilt vragen. Wij helpen u graag verder met uw project.

Vragen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wij bellen u terug

Laat ons u terugbellen.

Advies of andere vragen? Laat het ons weten en wij helpen u aan een passende oplossing.

Contact

Neem snel contact op