Röntgenglas tandarts

Met behulp van röntgenfoto’s kunnen tandartsen gebitsproblemen vroegtijdig vaststellen. Tijdens het maken van deze foto’s komt röntgenstraling vrij. Blootstelling aan een te grote hoeveelheid van deze straling is schadelijk voor de gezondheid. Om tandartsen en cliënten te beschermen is het daarom van belang dat gebruik wordt gemaakt van röntgenglas, ook wel loodglas genoemd.

Röntgenfoto’s bij de tandarts

Tandartspraktijken maken gebruik van röntgenfoto’s om informatie van tanden en het kaakbot te verkrijgen die niet met het blote oog te zien is. Denk hierbij aan ontstekingen, wortelstructuur, onderliggende kiezen en dergelijke.

Vaak is het maken van een röntgenfoto de enige optie om de oorzaak van klachten te achterhalen. Daarbij worden foto’s gemaakt van een deel van het gebit, één tand of het volledige gebit. Dit is afhankelijk van de situatie.

Waarom röntgenglas in een tandartspraktijk?

De straling die vrijkomt bij het maken van foto’s is zeer gering en kan minimale schade aan de gezondheid toebrengen. Daarbij is het zelden noodzakelijk extra bescherming voor de cliënt te bieden. Tandartsen en het personeel daarentegen maken meerdere röntgenfoto’s per dag en worden daardoor vaker blootgesteld aan de straling. Het is daarom van belang dat zij zich zo goed mogelijk beschermen tegen de röntgenstraling.

Bescherming cliënten

Praktijken moeten voldoen aan een aantal regels en eisen omtrent het maken van röntgenfoto’s. Hierbij dient de tandarts altijd na te gaan in hoeverre het maken van foto’s noodzakelijk is. Dit om de cliënten niet onnodig bloot te stellen aan röntgenstraling.

Bescherming tandartspersoneel

Het tandartspersoneel beschermt zich door zich in een andere kamer te bevinden of achter een speciaal schot te staan. Het beschermingsschot is voorzien van een raam van röntgenglas om zo de foto’s te kunnen maken. Het framewerk is daarnaast voorzien van lood om optimale bescherming te bieden.

Röntgenglas voor tandartspraktijk

Röntgenglas is voorzien van een bepaalde hoeveelheid lood die bescherming biedt tegen röntgenstraling.

Voor tandartspraktijken leveren wij ons dunste RD50 glas. Het glas bevat onderstaande specificaties:

  • Loodwaarde: 1,5mm pb
  • Glasdikte: 5 – 7 mm
  • Maximale afmetingen: 2400 x 1100 mm uit een stuk
  • Gewicht: 33KG per M2

Met het gebruik van ons RD50 glas voldoet uw praktijk aan de wettelijke normen en regelgeving omtrent het gebruik van röntgenglas.

Volledige röntgenbescherming

Röntgenglas geeft advies in volledige bescherming tegen röntgenstraling. Hierbij wordt gekeken waar de bescherming moet komen en waar eventuele aanpassingen gedaan moeten worden. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige werkomgeving voor u en uw klanten.

Laat u informeren over de oplossingen voor uw project of praktijk

Wilt u meer informatie over röntgenglas of bent u benieuwd naar de oplossingen voor uw praktijk of project? Neem dan contact op via +31 493 472 399 of vul onderstaand contact formulier in. Wilt u direct advies op maat? Vraag dan een offerte aan door op onderstaande knop te klikken.

Vragen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wij bellen u terug

Laat ons u terugbellen.

Advies of andere vragen? Laat het ons weten en wij helpen u aan een passende oplossing.

Contact

Neem snel contact op